Skoči na glavno vsebino

GUM

Avtor: | 15.05.2020 | Nekategorizirano

GLASBENA UMETNOST – 10. ura

Ker tudi pri drugih predmetih raziskujete domačo pokrajino, se bomo tudi mi ustavili pri naši Trboveljski glasbi in našem okolju.

Poslušaj skladbo Naš ata, ki jo že vsi poznate, saj ste jo nekateri peli pri zboru, drugi pa slišali vaše sošolce, ki so jo peli na nastopih, pa tudi v razredu so jo zapeli.

Tvoja naloga ob poslušanju!

O čem poje pesem?

Ali prepoznaš stare dele Trbovelj v videospotu?

Se je veliko spremenilo?

Pesem je igrala skupina Mladi upi iz Trbovelj. S skladbo Naš ata so zmagali na popevki Vesele jeseni leta 1984. Opisuje življenje rudarskih družin nekoč in danes. Glasbo je napisal Oto Pestner, besedilo pa Trboveljčan Jože Čibej.

Letos smo res veliko delali na ritmu, igrali na bobne, hodili in se gibali po ritmu, ploskali igrali na lastne instrumente, kuhinjske instrumente ipd. Zato bomo tudi pesem Naš ata spremljali z lastnimi instrumenti.

Najprej se bomo naučili gibov. Poglej si video.

Naš končni izdelek. Poglej si video.

*** IZZIV: Težja različica spremljave. (samo, če želiš in če ti je zabavno, ni potrebno). Poglej si video.

OCENJEVANJE:

Pri GLASBI boste pridobili še eno oceno. To bo ocena iz igranja na lastna glasbila ob pesmi Naš ata. Po zgornjem posnetku se naučiš igranja na svoje telo (igranje z lastnimi glasbili ali s tujko bodyperccusion), nato zaigraš skupaj s posnetkom. Video posnetek vašega igranja (ploskanja, tleskanja, udarcev po prsih  …) boste poslali na moj elektronski naslov  tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si do 22. 5. 2020. 

!!!Ker imate cel teden časa, mi obvezno čimprej pošljite, kako vam gre, kje imate težave, če vam kaj ni jasno, če ne znate ali ne morete posneti, pa tudi če nimate problemov. Skupaj bomo vse rešili. Dobimo se lahko tudi na videokonferenci.

Pri ocenjevanju bom pozorna na natančnost, skladnost, samostojnost in doživetost izvajanja.

Vem, da vam bo super uspelo. 😉

 

Za kakršnakoli vprašanja, pogovore, dileme, razprave o glasbi sem tebi ali tvojim staršem na voljo na tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost