Skoči na glavno vsebino

IZJEMNI REZULTATI NAŠEGA DEBATNEGA KLUBA

Avtor: | 27.03.2023 | Nekategorizirano

Na zadnjem in najpomembnejšem letošnjem turnirju, na državnem debatnem turnirju, ki so ga v soboto,  25. marca 2023, organizirali v sklopu projekta Zelena kohezija, so nas prijazno gostili v knežjem mestu na I. OŠ Celje. Učenci iz celotne Slovenije so debatirali na vnaprej pripravljeno debatno trditev; Slovenija bi morala dati prednost posodobitvi železnic in ne cestam. Debatirali so o naši skupni zeleni prihodnosti, saj je bil turnir del projekta Zelena kohezija, mladi o zeleni prihodnosti, ki ga financira Evropska komisija, Generalni direktorat za regionalno in mestno politiko. Finalne debate sta se udeležila tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in Matija Kovač – župan Mestne občine Celje, ki sta bila navdušena nad mladimi govorci.

Tokrat je našim debaterjem uspelo vrhunsko.

Ekipa Trije mušketirji (Ela Brina Sikili, Brina Jež in Urh Pertinač Baš) je v treh debatnih krogih osvojila najvišje število točk med vsemi 36 ekipami. Žal jim je en poraz preprečil uvrstitev v finale, a kljub temu jim je uspelo osvojiti odlično 5. mesto.

Med posameznimi govorci je bil Urh 17., Brina Jež se je uvrstila na izjemno 4. mesto med 104 govorci, naša Ela Brina Sikili pa je postala državna prvakinja – osvojila je 1. mesto.

Odličen rezultat, je dosegla tudi ekipa Kanarčki v klobuku – tokrat z dvema govorkama (Stela Prelogar in Veronika Frol). Med začetniškimi ekipami sta osvojili 5. mesto. Za ekipo Gobe (Ela Medvešek, Maša Kralj in Minela Čamo) je bil tokratni debatni turnir neprecenljiva izkušnja.

Za izjemne dosežke ČESTITAMO vsakemu posebej.

Video: IMG-8261

Podrobni rezultati

Udeležili so se ga učenci in učitelji iz:

OŠ Dobrova
OŠ Domžale
OŠ Venclja Perka Domžale
OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici
OŠ Kungota
OŠ Franceta Prešerna Maribor
OŠ Gornja Radgona
OŠ Tončke Čeč Trbovlje
OŠ n. h. Maksa Pečarja Črnuče
OŠ Vodice
OŠ Žirovnica
OŠ Rada Robiča Limbuš
OŠ Šmarje Sap
I. OŠ Celje
OŠ Komen

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost