Skoči na glavno vsebino

Obvestilo za učence in starše

Avtor: | 11.02.2021 | Obvestila

Obveščam vas, da je Vlada RS danes, v četrtek, 11. 2. 2021, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 13. februarja 2021 in bo veljal do 19. februarja 2021.

Z odlokom se za učenke/učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole pouk izvaja v prostorih šole od ponedeljka, 15. 2. 2021, dalje.

Vzgojno-izobraževalno delo v naši regiji se bo za učenke/učence 1., 2. in 3. razreda še naprej izvajalo v homogenih oddelkih t.i. mehurčkih. Prav tako bo vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole potekalo za vse učenke/učence od 4. do 9. razreda v normativno določenih oddelkih oz. mehurčkih, ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2, ki jih je pripravil in objavil NIJZ. Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju se bo organiziral v matični učilnici oddelka.

Pri ponovnem odprtju šole je vrnitev v šolo možna le za zdrave učence. Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za učence, katerim se odsvetuje vrnitev v šolo (https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZ/DOKUMENTI/RSK/RSK-za-pediatrijo-zapisnik-10.-korespondencne-seje-20.5.2020.pdf). Starši se v primeru zdravstvenih omejitev učenca (ali katerega drugega družinskega člana) o vrnitvi v šolo posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom.

Malico in kosilo bomo za učence prijavili tako, kot ste obroke na začetku šolskega leta prijavili. V primeru, da želite spremeniti naročene obroke, to sporočite v tajništvo šole, do petka, 12. 2. 2021, do 11. ure.

S prihodom v šolo se bo tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-COV-2 povečalo, zato je smiselno racionalno premisliti, koliko časa bo vaš otrok, poleg obveznega pouka, še preživel v šoli. Starše učenk in učencev 4. ter 5. razreda naprošamo, naj razredničarki sporočijo, kdo izmed učencev potrebuje nujno varstvo v okviru podaljšanega bivanja in do katere ure. Vsi učenci 4. in 5. razreda, ki bodo imeli prijavljeno kosilo, bodo avtomatsko vključeni v podaljšano bivanje, saj bodo učenci na kosilo odhajali v svojih mehurčkih in po določenem urniku.

Urnik za kosilo bo določen tudi za učence od 6. do 9. razreda, zato le-ti ne bodo na kosilo odhajali samostojno, temveč organizirano.

Več informacij o vrnitvi v šolo bodo učenci prejeli jutri na urah oddelčne skupnosti. Urnike prihodov v šolo, odhodov na kosilo pa bomo objavili na spletni strani šole v prihodnjih dneh.

V šoli bodo veljali poostreni higienski ukrepi, saj si resnično želimo, da nam bo uspelo ostati v šoli do konca šolskega leta. Vljudno vas naprošamo, da se o ukrepih pogovorite z vašim otrokom, da jih upoštevate in ste otroku pozitiven vzgled. Le skupaj nam bo uspelo!

Prijazen pozdrav.

Katarina Pajer Povh,

ravnateljica

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost