Skoči na glavno vsebino

Ogled sedeža OZN na Dunaju

Avtor: | 19.04.2018 | Dogodki, Potepanja

Naša šola je v mesecu novembru, ob mednarodnem dnevu strpnosti, sodelovala pri projektu ‘Dan za strpnost in prijateljstvo’. V 7. in 8. razredu smo izvedli predavanja o prikriti nestrpnosti, učenci pa so nato na to temo ustvarjali izdelke, katere smo tudi razstavili v šoli. Za vse sodelujoče šole in vrtce pri projektu je bila razpisana nagradna igra, na katero smo se prijavili in bili izžrebani. Nagrada, ki smo jo prejeli, je bila voden ogled sedeža OZN na Dunaju.

Tako sva se z učenko 8. a razreda, Stello Pleša, pridružili predstavnikom slovenskih vrtcev, mentorjem in učencem osnovnih in srednjih šol, ki so bili deležni nagradne igre ter z avtobusom odšli na Dunaj. Ob samem prihodu naju je najprej osupnila gromozanskost same ustanove ter vsi varnostni postopki, ki jih je pred samim vstopom na sedež potrebno opraviti, saj sedež OZN-a deluje kot državica znotraj države. Po vseh varnostnih preverjanjih in pregledih nas je pričakal vodič, ki nas je vodil po sedežu.

Ogledali smo si urad za droge in kriminal, urad za industrijski razvoj, agencijo za begunce, urad za zadeve vesolja, kjer smo imeli kratko predavanje slovenskih predstavnic o vlogi urada za zadeve vesolja pri ohranjanju miru in neuporabi orožja v vesolju. Priložnost smo imeli tudi videti, kako poteka mednarodna konferenca ter kje in na kakšen način delajo prevajalci.

Za ogled smo imeli le eno popoldne, tako da je bilo žal premalo časa, da bi si lahko ogledali celoten sedež OZN. Za naju z učenko je bila to nepozabna izkušnja in sva veseli, da sva imeli priložnost ogleda sedeža OZN.

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost