Skoči na glavno vsebino

UTRJEVANJE

Avtor: | 15.05.2020 | Nekategorizirano

GLASBENA UMETNOST – 7. ura

Naučil se boš pesem Kapljica veselja. Gre za odlomek iz Kmečke kantate J. S. Bacha.

Besedilo je zelo lepo in vedno aktualno. Dandanes se vsi zalotimo, kako hitro se začnemo pritoževat in tarnati. Bach pa nas v tej pesmi opomni, da nimamo kaj tarnati, saj je mladost lepa in vesela. Poslušaj besedilo:

Pa poskusi še zapeti. Poslušaj posnetek večkrat in ponavljaj. Imaš tudi priložen notni zapis in v njem besedilo.

Da utrdiš snov srednjega veka, renesanse in baroka reši tale kviz. Ko odpreš stran, klikni na Play Quiz. 

OCENJEVANJE:

Pri GLASBI boste pridobili še eno oceno.

Na izbiro imate 3 možnosti. Izberi tisto, za katero veš, da jo boš najbolje opravil. Možnosti so naslednje:

  • Dobro se nauči peti pesem Kapljica veselja. Video posnetek tvojega petja pošlji na moj elektronski naslov tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si  do 22. 5. 2020. Za ocenjevanje je pomembna samostojnost, pravilnost, natančnost in nadzor nad izvajanjem.

 

  • Če ti bolj leži ritem in lastna glasbila si zbereš igranje na lastna glasbil ob Vivaldijevi Pomladi (5. učna ura dela od doma). Ustvariš svoj ritem na lastna glasbila (plosk, tlesk, udarec z nogo, udarec po kolenih, udarec po prsih ipd.) ob glasbi na spodnjem posnetku.

 Video posnetek pošlji na moj elektronski naslov tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si do 22. 5. 2020. Za ocenjevanje je pomembno doživeto, izvirno izvajanje, smiselno zaokrožene celote (a del, b del), samostojnost in natančnost.

  • Če nisi preveč izvajalsko usmerjen, naredi miselni vzorec o srednjem veku in renesansi. To je snov, katero smo že pisno preverjali in jo prej dobro utrdili z učnimi listi ter danes še s kvizom. Miselni vzorec slikaj in pošlji na moj elektronski naslov tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si do 22. 5. 2020. Za ocenjevanje je pomembno, da zajameš glavne značilnosti obeh obdobji in da je miselni vzorec pregleden. Prilagam ti eno od možnosti, da si boš lažje predstavljal, kaj bi želela v miselnem vzorcu.

!!NE POZABI!! Ker imaš cel teden časa, mi obvezno pošlji ne elektronski naslov (preden oddaš končni izdelek), kako ti gre, kje imaš težave, če ti kaj ni jasno, kaj ne razumeš, če potrebuješ pomoč, če ne moreš poslati filmčka ipd. pa tudi, če nimaš problemov. Povratne informacije so zelo pomembne. 😉

 

Karkoli boš izbral, verjamem, da boš naredil super. 🙂

 

 

Za kakršnakoli vprašanja, pogovore, dileme, razprave o glasbi sem tebi ali tvojim staršem na voljo na tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost