Skoči na glavno vsebino

Zelo obetavni rezultati naših debaterjev

Avtor: | 17.10.2022 | Nekategorizirano

V  soboto smo se udeležili prvega debatnega turnirja v letošnjem šolskem letu, ki je potekal na OŠ Venclja Perka v Domžalah.

Na debatnem turnirju so tekmovale kar štiri debatne ekipe naše šole. Vzporedno z debatnim turnirjem so za novince v debati potekale delavnice, ki so se jih udeležile tudi 4 šestošolke naše šole.

Na debatnem turnirju so učenci debatirali v treh debatnih krogih. V prvih dveh krogih so debatirali na trditev: Ta zbor verjame, da je pravica politikov do zasebnosti bolj pomembna od pravice javnosti do informiranosti. Debaterji so bili pripravljeni trditev tako zagovarjati kot tudi zavračati.

V tretjem debatnem krogu je bila postavljena ‘impromptu’ trditev: Gore so boljša počitniška destinacija kot morje. 

Odlično sta se odrezala sedmošolca Urh Pertinač Baš in Ela Brina Sikili, ki sta se z dvema zmagama v treh krogih povzpela tik pod zmagovalni oder – na 4. mesto med 22 ekipami.

Izjemna sta bila tudi med posamezniki. Z enakim številom točk kot trije pred njim je Urh osvojil 4. mesto, prav tako je Ela Brina z enakim številom točk kot trije govorci pred njo osvojila 8. mesto. Med prvih 15 govorcev se je uspelo uvrstiti tudi osmošolki Hani Kek Kazić, ki je osvojila 13. mesto.

Za večino naših debaterjev je bil to prvi debatni turnir in tudi prve zmage.

ISKRENE ČESTITKE!

 

 

 

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost