Skoči na glavno vsebino

TOREK, 26. 5.: POPRAVA PREVERJANJA ZNANJA

Avtor: | 26.05.2020 | Nekategorizirano

Dragi osmošolci, pozdravljeni!

Prejšnjo uro ste pisali preverjanje znanja. Napisati ste morali obnovo romana Visoška kronika. V navodilih sva vam zapisali, kaj morate zapisati v uvodu, jedru in zaključku. Nekateri seveda niste upoštevali navodil in ste zapisali ali celo prepisali obnovo, kot ste jo prebrali na spletu.

PREVERJANJE ZNANJA (poprava)

Pri vsebini ste morali upoštevati navodila in poleg opisa dogodkov zapisati tudi obnašanje in občutke glavnih in stranskih oseb v romanu.

  1. Polikarpa Khallan je bil čudaški, skrivnosten, imel je slabo vest zaradi zločina, nagle jeze, surov, nasilen do svojih bližnjih (kaj stori Izidorju), strah ga je bilo smrti in kazni za strojeni zločin …
  1. Izidor pripelje Agato na Visoko, tako izpolni očetovo zadnjo željo. Agata je pametna, prijazna, lepa … Oba brata se zaljubita vanjo, a le Jurij pokaže to ljubezen z dejanji (pričanje, reševanje iz vode …).
  1. Opisati ste morali obnašanje prebivalcev (predvsem žensk), Jurija in Izidorja ter seveda Agatino preplašenost, ko ji je val spodnesel tla pod nogami.

 

S pomočjo besedila in zapisov v DZ določite lastnosti najpomembnejših oseb v romanu. Zapisano boste lahko uporabili v svoji pisni nalogi.

Na najpogostejše pravopisne napake pa vas bova opozorili naslednjo uro.

 

Če še česa ne veste, nama pišite.

učiteljici Nataša in Marjana

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost