Skoči na glavno vsebino

UBE 7 – Končno urejanje besedila

Avtor: | 19.05.2020 | Nekategorizirano

Lep pozdrav

Šolsko leto se počasi bliža koncu in kot kaže, ga bomo zaključili z delom na daljavo. Sestavni del šolanja pa je žal tudi ocenjevanje. V času korone ste doma opravili veliko dela, zato vas ne bom mučil z dodatnimi nalogami za ocenjevanje, ampak bom ocenil besedilo Sadje, ki ga urejate. Do sedaj ste naslove uredili s slogi, izdelali kazalo vsebine, vstavili slike, jih poimenovali, ter naredili kazalo slik, vstavili naslovnico, ter glavo in nogo. Čaka pa vas še končno urejanje besedila. Kaj to pomeni?

To pomeni, da je treba cel dokument smiselno in estetsko urediti,

  • vsem naslovom, ki jih še niste, določite sloge,
  • dodajte še kakšno slike in jih uredite, kot je zahtevala naloga 3 in jih tudi poimenujte, kot je zahtevala naloga 4,
  • posodobite kazalo vsebine in kazalo slik (tokrat ne izberete POSODOBI SAMO ŠTEVILKE STRANI, ampak POSODOBI CELOTNO KAZALO,
  • postavite se na začetek in se počasi pomikajte proti koncu besedila. Preglejte, če ni slučajno naslov na koncu strani, besedilo pa na naslednji strani. V takem primeru kliknite pred naslov in s tipko ENTER prestavite naslov na naslednjo stran. Preglejte tudi, če ni slučajno samo kakšna beseda besedila na naslednji strani. V takšnem primeru, na prejšnji strani pomanjšajte kakšno sliko, da bodo besede skočile na prejšnjo stran. PRIMERI PRAVILNO IN NEPRAVILNO UREJENEGA BESEDILA.
  • ko boste prišli do konca besedila morate zopet posodobiti oba kazala (tokrat izberete POSODOBI SAMO ŠTEVILKE STRANI).

Če vam kaj ni jasno, vprašajte. Naloge oddajte čimprej, najkasneje pa do 12.6.2020. Prej, ko boste oddali naloge, prej bomo zaključili tudi ocene. Ob oddaji naloge, mi sporočite tudi vaša pričakovanja glede ocene pri UBE. Ko boste to opravili, vam sporočim tudi ocene.

Vaš učitelj

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost