Skoči na glavno vsebino

GUM

Avtor: | 30.03.2020 | Nekategorizirano

GLASBENA UMETNOST – 3. ura

Prvo uro ste plesali kolo Lepa Anka, drugo uro smo spoznali popularno glasbo in z njo povezan ples. Ples je vsekakor velik del glasbe.

Za današnjo uro sem vam pripravila nalogo iz plesa.

  1. Poglej si posnetek FIRBCOLOGOV: ROKENROL (rock and roll ali  rock’n’rollahttps://www.youtube.com/watch?v=d5KzoT8pRDo
  2. Nauči se osnovnih korakov, kot sta se Zoja in Jakob na posnetku (če nimaš partnerja za ples – družinskega člana: mamo, očeta, sestro, brata – da bi s teboj zaplesal zadnji korak, ko ujame partner soplesalko, ta korak preprosto izpustiš).
  3. V zvezek napiši naslov POPULARNA GLASBA IN PLESI. Na kratko napiši, kaj si si zapomnil o popularni glasbi. V pomoč naj ti bodo vprašanja: Kaj je popularna glasba? Ali se hitro spreminja? Je povezana tudi s plesom, modo, obdobjem v katerem živiš? Kakšni so plesi? Ali so vsi plesi popularne glasbe enostavni? …
  4. Fotografijo opravljenega dela (sliko napisanega, če želiš lahko tudi videoposnetek plesa) naj tvoji starši pošljejo na moj elektronski naslov tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si. Tako bom vedela, da si delo vestno opravil.

Veliko užitkov ob plesanju rock’n’rolla ti želim!

Za vsa vprašanja, pogovore, nejasnosti o glasbi sem tebi in tvojim staršem na voljo na elektronskem naslovu  tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost