Skoči na glavno vsebino

LASTNI INSTRUMENTI

Avtor: | 26.03.2020 | Nekategorizirano

GLASBENA UMETNOST – 1. ura

Kar nekaj časa je preteklo od naše zadnje ure. Naj vas malo spomnim o čem vse smo že govorili.

Celo leto se že pogovarjamo o vokalni glasbi, instrumentalni glasbi, vokalno-instrumentalni glasbi, o glasu in instrumentih, dotaknili smo se tudi raznih pevskih in instrumentalnih sestavov.

Danes pa se bomo osredotočili na lastna glasbila. Le kaj je to? Kako lahko uporabiš svoje telo in izvedeš zelo super ritme, kar brez instrumentov. To s tujo besedo imenujemo tudi bodyperccuson. Da ti bo vse skupaj bolj jasno, si poglej tale primer: https://www.youtube.com/watch?v=sb-2VsE2y-U

  • Zdaj pa izziv zate. Nauči se igranja na lastna glasbila imenovana “bodyperccuson” kot ti narekuje tale primer https://www.youtube.com/watch?v=UkFs5glUMjw. Nato nauči igranje na lastne instrumente še enega od družinskih članov (mama, oče, brat, sestra).

Ne ustraši se! Učenje ritmičnega vzorca poteka počasi, po korakih, po gibih, eden za drugim. Gibe usvajaj sočasno z gledanjem videoposnetka. Ko se zapleteš, začni od začetka. Ponavljaj tako dolgo časa, dokler ne avtomatiziraš gibe. Ko usvojiš vzorec gibanja, ga predstavi enemu od družinskih članov in ga po korakih nauči. Pri učenju svojih bližnjih bodi potrpežljiv in dobre volje.

Svoje doživljanje ob izvajanju “bodyperccusona” (kaj ti je bilo všeč, kje si imel težave, kakšni so bili odzivi tvojega družinskega člana, lahko tudi videoposnetek) pošlji (ali tvoji starši) na mojo elektronsko pošto: tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si (rok oddaje: 30.3.2020).

Veliko užitkov ob izvajanju naloge želim!

 

 

Za kakršnakoli vprašanja, pogovore, ipd. o glasbi sem tebi ali tvojim staršem na voljo na tanja.bozicek-simnovcic@os-toncke-cec.si.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost