Skoči na glavno vsebino

Navodilo za pouk na daljavo – 23. 3. 2020

Avtor: | 23.03.2020 | Nekategorizirano

Navodila za pouk na daljavo

PONEDELJEK, 23. 3. 2020

 

Verjameva, da si po tednu počitka in spremljanja dogajanja v Sloveniji in po svetu pripravljen(a) s polno paro nadaljevati s poukom – tokrat malo drugače, kot smo sicer vajeni.

Najprej nekaj splošnih navodil glede tvojega dela. Če nimaš doma vseh šolskih potrebščin, piši v kakšen drug zvezek ali pa na liste, ki jih boš kasneje vstavil(a) v zvezek. Vsi delovni zvezki in učbeniki pa so dostopni v elektronski obliki (staršem sva preko elektronske pošte poslali navodila za dostop). Odgovore na vprašanja v UČB in DZ lahko pišeš kar v zvezek ali na liste. Zraven napiši dan in datum ter strani in številke naloge.

Ker ste učenci različno hitri, bodo za vas pripravljene tudi nekatere dodatne naloge. Sami se odločite, ali jih boste rešili. Morda pa boste ugotovili, da so ravno te naloge še posebej zanimive.

Skratka, meniva, da nas čaka zabavno učenje. Midve se že veseliva. Kaj pa ti?

Če nama želiš kaj sporočiti v zvezi z učenjem ali morda česa ne razumeš, nama lahko napišeš elektronsko pismo (najina naslova imajo tvoji starši ali pa jih najdete na šolski spletni strani). Zelo bova veseli tvoje pošte.

učiteljici Katja in Melita

 

          DRUŽBA

Pri družbi smo se pogovarjali o življenju naših prednikov v prazgodovini. Ugotovili smo, da je bilo to obdobje zelo drugačno od današnjega.

·        V DZ preberi strani 90-93. Če še nisi rešil(a) nalog, to naredi zdaj.

·        Nato pa izdelaj v zvezek miselni vzorec z naslovom PRAZGODOVINA.

Na spletu poišči še kakšne zanimivosti o tem obdobju. Miselni vzorec dopolni še z ilustracijami, če želiš, lahko prilepiš tudi kakšno sliko s spleta.

Te naloge opravi do konca tedna (3 ure DRU).

      MATEMATIKA

Čas je čudna reč. Včasih se čisto ustavi, spet drugič tako zelo drvi. Pa vendar se nam to verjetno samo zdi. Pri pouku smo se namreč naučili, da ima dan vedno     24 ur, ura pa vedno 60 minut.

·        Ponovi torej pretvornike za čas.

1 dan = 24 h

1 h = 60 min

1 min = 60 s

1 h = 3600 s

·        Na spletni strani Radovednih 5 odpri predmet Matematika in na interaktivnem gradivu poišči poglavje o času. Pol ure rešuj te naloge.

      SLOVENŠČINA

Pravljični junaki bodo v teh dneh pri SLJ odstopili mesto tvojim vrstnikom. Pisateljica Branka Jurca je napisala zelo zanimivo knjigo z naslovom Uhač in njegova druščina. Nekateri ste odlomek že prebrali pri pouku, drugi še ne.

·        V vsakem primeru preberi odlomek v berilu na strani 99, 100. Če še nisi izpisal(a) novih besed, to stori zdaj ter v SSKJ poišči razlago zanje. Če si to storil(a) že v petek, pa danes zapiši obnovo tega odlomka.

·        Učenci 5. b ste obnovo napisali že v šoli. Razmislite, kako bi se zgodba lahko nadaljevala in to zapišite v zvezek.

Če doma nimate berila, odlomek najdete na povezavi:

https://drive.google.com/open?id=1T1e31PE93-Nu_rs9pxxgYykXVBbsE-6a

 

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost