Skoči na glavno vsebino

Obisk iz Tolmina

Avtor: | 11.10.2019 | Dogodki

Tudi letos so nas obiskali učenci in njihovi mentorji iz OŠ Franceta Bevka iz Tolmina. V dveh dnevih, ki smo jih preživeli skupaj, smo želeli, da bi vsaj malo spoznali naše mesto ter življenje v njem nekoč in danes. Peljali smo jih do naše nove pridobitve MONOLITA, ogledali smo si Zasavski muzej Trbovlje ter prvi dan našega druženja zaključili v Virtualnem muzeju rudarstva v 4. dritlu.

Naslednji dan so nas prijazno sprejeli v dveh najbolj znanih trboveljskih podjetjih Dewesoftu in Katapultu. Z go. Alenko Knez, upokojeno učiteljico,  pa smo v različnih delavnicah odkrivali, da matematiko res potrebujemo in srečamo v vseh poklicih.

Obiskali smo tudi Občino Trbovlje, kjer nas je sprejela ga. podžupanja Maja Krajnik, ki nam je povedala nekaj o zgodovini in razvoju Trbovelj. Gostom iz Tolmina je zastavila nekaj nagradnih vprašanj o našem mestu, vse prisotne pa je tudi obdarila.

Naše druženje se je tako kot vedno končalo v šoli z reševanjem kviza in športnimi igrami. Za malico pa smo imeli pravo knapovsko jed iz krompirja imenovano fanikof.

Naše druženje se je kot vsakič tudi tokrat končalo prehitro in prišel je čas odhoda naših novih prijateljev iz Tolmina. Pomahali smo jim v slovo in jim zaželeli srečno pot domov.

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost