Skoči na glavno vsebino

OD ODPADKA DO POSLADKA – ZELENO PODJETNIŠTVO

Avtor: | 12.11.2018 | Predmetna stopnja, Ustvarjamo

V soboto, 10. 11. 2018, so se na šoli v okviru dela z nadarjenimi učenci odvijale različne ustvarjalne delavnice za učence od 6. do 9. razreda. Preko društva Svetumet so spoznali različne načine ponovne uporabe zavrženih oz. neuporabnih predmetov. Kot končni produkt so izdelovali nahrbtnike in vrečke za večkratno uporabo. Ga. Simona Medvešek je učence popeljala skozi svet servetne tehnike, ustvarjanja nakita, cofkov in še marsičesa. Fantje pa so se pod mentorstvom prof. Natalije Juvan preizkusili v vlogi novinarja in računalniškega administratorja, saj so izdelali lastno spletno stran oz. jo uredili z atraktivnimi dogodki. Vsekakor nam ni bilo dolgčas. Edina težava, ki so jo učenci imeli, je bila ta, da je ura tiktakala prehitro.
Pridni pa nismo bili le to soboto. Že med časom pouka učenci pridno ustvarjajo različne izdelke, ki bodo kasneje na voljo vsem, ki bodo obiskali našo stojnico. Kaj vse bo stojnica ponujala? Le to pa naj za enkrat ostane še skrivnost.
Nekaj utrinkov iz delavnic:

 

Delavnico, ki jo je izvedlo društvo Svetumet, material za izdelovanje kozmetike in promocijske majice, ki jih bodo učenci nosili na tržnicah, je šola pridobila v okviru podjetniških vsebin za osnovnošolce, ki jih sofinancira Občina Trbovlje.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost