Skoči na glavno vsebino

PREJELI ZLATO VRTNICO 2023

Avtor: | 18.12.2023 | Dogodki, Novice, Ustvarjamo

Turistično društvo Trbovlje vsako leto pripravi prireditev Zlata vrtnica, na kateri podelijo priznanja najbolj zaslužnim promotorjem Občine Trbovlje v posameznem letu.

Podelitev priznanj so s kulturnim programom popestrili tudi učenci naše šole.

Zlato vrtnico 2023 so podelili prav naši šoli: “… za prizadevno delo na področju promocije našega mesta in turizma nasploh. Priznanje sta prejela tudi ljubiteljski slikar Jože Potokar – Cvrčo in vsestranska športnica Hedvika Bevc Kotar. ” (Vir: Turistično društvo Trbovlje)

Počaščeni in ponosni smo na prejem ZLATE VRTNICE 2023. 

S klikom na besedilo ali zgornjo sliko si lahko ogledate čudovit govor naše ravnateljice. 

Obrazložitev:

Učenci in učitelji Osnovne šole Tončke Čeč oziroma Tončke in Tončki s Plevčkovega hriba, kot jih velikokrat imenujejo Trboveljčani, imajo svoje mesto zelo radi in trudijo se, da bi ga spoznalo čim več ljudi.

»Ko spoznavam druge, spoznam sebe« je projekt, kjer so učenci iz Tolmina spoznavali kulturne in zgodovinske znamenitosti našega kraja, v projektu  »Čez hrib k sosedom« pa so jih obiskali učenci in učitelji iz Šempetra. Letos so projekt druženja z učenci različnih slovenskih šol poimenovali »Naš klik«, saj so projekt druženja razširili, predstavili in ponudili vsem slovenskim šolam. Sami pa bodo letos obiskali kranjske osnovnošolce, ki jim bodo obisk seveda tudi vrnili.

Učenci s svojimi mentorji že vrsto let sodelujejo tudi v projektu Turizmu Pomaga Lastna Glava. Učiteljice vsako leto učence motivirajo za sodelovanje z najrazličnejšimi deležniki v naši lokalni skupnosti.

Tako je šola sodelovala z raznolikimi posamezniki, društvi in organizacijami, kot so:

Društvo kmečkih žena Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zasavski Muzej, Konjeniško društvo Retje, Gostišče Martin, Delavska godba Trbovlje, Gostišče Hajer, športnica Nika Barič, Zupi ozvočenje, Glasbena šola Trbovlje, Lafarge Trbovlje, Strelsko društvo, Blokada Trbovlje, DDT, RTH, bioenergetik Saviozzi, Kmetija pod hrastom, Slaščičarski atelje Matejka in drugimi.  Vsako leto pa seveda tesno sodelujejo z Občino Trbovlje, Društvom Perkmandeljc in Turističnim društvom Trbovlje.

V zadnjih štirih letih so različne ekipe učencev prejele najžlahtnejša priznanja Turistične zveze Slovenije:

leta 2020 ZLATO PRIZNANJE za turistični produkt KUOLM FEST; na 34. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo FESTIVAL NAJ BO.

leta 2021 ZLATO PRIZNANJE za turistični produkt ROL-MLINC; na 35. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo MOJ KRAJ MOJ CHEF.

leta 2022 ZLATO PRIZNANJE za turistični produkt BAJERtrek; na 36. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM.

Ker so se uvrstili med prve tri najboljše šole v Sloveniji, so jih povabili na 1. svetovno konferenco Global Youth Tourisem Summit 2022, ki se je odvijala v kraju Sorento v Italiji. Tako sta prav 2 predstavnici šole (učenka in učiteljica) zastopali Slovenijo – med 130. mladimi iz 60-ih držav Sveta.

V lanskem šolskem letu 2022/2023 so za leto 2023 prejeli kar TRI ZLATA PRIZNANJA – prvo za turistični produkt Kolesarske poti po Trbovljah, DRUGO zlato priznanje za najboljšo raziskovalno nalogo in TRETJE zlato priznanje za najboljši revitalizacijski turistični produkt. Vse na 37. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM.

Ker želijo učencem širiti obzorja, so se z veseljem odzvali na povabilo Občine Trbovlje in se udeležili sejma Alpe Adria v Ljubljani. Trenutno se odvija 38. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom in ponovno so v akciji.

Posebej ponosni so na vse učitelje, ki na svojih strokovnih usposabljanjih srčno širijo dobro ime našega mesta in šole tudi izven meja naše domovine. Nad našim krajem in delovanjem šole so bili navdušeni učitelji in prostovoljci iz Španije, Danske, Nemčije, Nizozemske, Francije, Rusije, Kanarskih otokov in Turčije.

Še dolgo bi lahko naštevali, kaj vse Tončke in Tončki naredijo za promocijo našega kraja, kjerkoli se pojavijo ali kdorkoli jih obišče.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost