Skoči na glavno vsebino

S TOLMINSKIMI PRIJATELJI NA KATAPULTU, DEWESOFTU IN PRI ŽUPANJI TRBOVELJ

Avtor: | 31.05.2018 | Dogodki

Pogled smo usmerili v prihodnost  in si ogledali delovanje podjetja DEWESoft, kjer proizvajajo merilne instrumente in programske ter strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki. Prisotni so na trgih v več kot štiridesetih državah sveta, njihove izdelke pa uporabljajo svetovne družbe. Vsi instrumenti so plod lastnega znanja in razvoja, dodana jim je lastna programska oprema, hkrati pa podjetje izdelke tudi strojno obdeluje samo.

Mladi direktor, Jernej Pangeršič, nam je predstavil podjetje Katapult, ki je podjetniški pospeševalnik, namenjen reševanju brezposelnosti v Zasavju. Ustvarjajo okolje, kjer podjetniki lahko dobijo potrebno podporo in pomoč za hitrejšo ter učinkovitejšo rast njihovih podjetij.

Svoje delo nam je predstavila tudi upokojena profesorica Alenka Knez, ki je avtorica večine učnih vsebin na portalu SOS šola, kjer deli svoje bogate izkušnje s poklicne poti.

Polni prijetnih vtisov smo se sprehodili po Trbovljah in se ustavili na Občini, kjer nas je sprejela županja Jasna Gabrič. Učencem je povedala nekaj o zgodovini in razvoju našega mesta ter jih obdarila.  Za goste je pripravila  nagradni kviz in s svojo dostopnostjo očarala prav vse.

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost