Skoči na glavno vsebino

Športno-bralni zaključek EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA

Avtor: | 02.10.2023 | Nekategorizirano

Od 23. do 29. septembra je v okviru Evropskega tedna športa potekalo ogromno športnih aktivnosti. Na OŠ Tončke Čeč smo projekt zaključili z Evropskim šolskim športnim dnevom.   

1. in 2. razredi so nabirali korake, 3. razredi so seštevali opravljene ponovitve različnih nalog z žogo, četrtošolci pa so nabirali metre v okolici šole. 5.- 9. razredi so letos imeli prav posebno nalogo, saj so s kolebnico šteli opravljene poskoke.

Vse se je vrtelo okrog številke 2023 in prav vsi oddelki so uspešno opravili svojo nalogo. Prav tako pa so se nabiranju poskokov uspešno pridružili učitelji. 

Hkrati se je naša šola pridružila tudi vseslovenski akciji »Pokloni čas, polepšaj dan« v okviru povezovanja projektov Zdrava šola in NMSB’23.

Medgeneracijsko branje in pogovor o kakovostni knjigi, besedilu, pesmi lahko poveže različne generacije, da si med seboj izmenjujejo vtise, spomine, znanje in izkušnje.

Povabilu v našo šolsko knjižnico so se odzvale mlade upokojene učiteljice.

S pripravo medgeneracijske bralne dejavnosti tudi naša šola spodbuja pozitiven odnos do branja in pripovedovanja ter hkrati poslušanja.

 

Učenci 1. razreda so uživali v pripovedovanju EKO pravljice Mamica Dravica/Pravljica o reki Dravi (slovenska ljudska) in okušanju belega ter rženega kruha.

V 2. in 3. razredu pa so se učenci preizkusili v pripovedovanju zgodb s pomočjo kart pripovedovalk in osnovnim enovrstičnim kvačkanjem. Dejavnost smo poimenovali kvačkamo besede in kvačkamo zapestnice.

Z izbranimi aktivnostmi učence spodbujamo h krepitvi socialnih veščin, prostovoljstvu, branju, strpnosti, ustvarjalnosti, razbijanju stereotipov, humanosti in druženju.

Na ta način vzpostavljamo dragoceno obliko spodbujanja sobivanja, druženja in plemenitenja medsebojnih vezi.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost