Skoči na glavno vsebino

“Stari” šolski zelenjavni namaz

Avtor: | 18.05.2020 | Nekategorizirano

Pozdravljeni, mlade kuharice in kuharji. Danes ne bomo kuhali, pa tudi pekli ne, privoščili si bomo nekaj slanega, vitaminov polnega, za na kruh namazat. To je šolski zelenjavni namaz (malce obogaten), pa ne tak, kot ste ga navajeni v naši šoli. Tale recept je star več kot štirideset let, meni se zdi prav tako dober, kot dandanašnji. Ta namaz je najboljši, če si ga namažete na črn ali ržen kruh.

Sestavine:

150 g margarine ali masla

80 g jetrne paštete

120 g pariške ali blejske salame z zelenjavo, lahko tudi Poli

30 g suhe salame (ni nujno)

4 kisle kumarice

2 kuhana korenčka

1 trdo kuhano jajce

1 žlica majoneze

1/2 žlice gorčice

sol po okusu

Postopek:

Margarino ali maslo penasto vmešamo, zraven zmešamo pašteto. Obe salami narežemo na zelo majhne koščke ali zmeljemo, ostale sestavine sesekljamo. Vse skupaj zmešamo. Solimo po okusu. S tem namazom namažemo kose kruha, lahko tudi slane krekerje.

Pa še ena ideja za serviranje: vzamemo francosko štruco in jo prerežemo na tri kose. V vsak kos z ročajem kuhalnice “izvrtamo” luknjo – pri tem sredice ne odstranjujemo, ampak jo samo stisnemo, da v sredini štruce nastane luknja. V to luknjo nabašemo namaz, ves kos zavijemo v folijo in damo v hladilnik, lahko za dve uri, lahko tudi preko noči. Vzamemo ven, odvijemo in narežemo na kolobarje. Vsak kolobarček ima okoli kruh, v sredini pa namaz.

Dober tek!

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost