Skoči na glavno vsebino

UBE 6 – Glava in noga dokumenta

Avtor: | 12.05.2020 | Nekategorizirano

Spoštovani učenci.

6. naloga

V tej uri boste ponovili kako v dokument vstavimo glavo in nogo. Videli boste, da je postopek zelo enostaven. Odpri dokument sadje, klikni na katerokoli stran, razen na prvo (razlog je v tem, da na prvi strani ne želimo imeti glave in noge). Na kartici VSTAVI poišči in klikni na GLAVA, nato izberi želeno obliko že pripravljenih glav (izberi tako z naslovom). Ko se ti bo prikazala glava, na njej popravi naslov. Naslov naloge je SADJE. Popolnoma enako boste storili tudi z nogo, le da na kartici VSTAVI izberete NOGA in nato izberete želeno obliko (izberi tako z imenom in priimkom ter številko strani). Dopišite vaše ime in priimek, številke strani se ne dotikaj. Ko si končal, klikni na  ZAPRI GLAVO IN NOGO.

Ko končate z vnosom glave in noge, je potrebno še posodobiti kazalo vsebine in kazalo slik, saj so se mogoče številke strani spremenile. To naredite s preprostim klikom na kazalo. Nad kazalom se pojavi okno z napisom POSODOBI KAZALO, kliknete nanj, zopet se pojavi okno, kjer boste izbrali POSODOBI SAMO ŠTEVILKE STRANI in pritisnili V REDU.  To naredite z obema kazaloma. Kazali sta se tako posodobili in vaša naloga je končana. Shranite dokument.

NAMIG: V primeru, da še niste rešili 1. 2. 3. 4. in 5.  naloge, to storite najprej.

Ko boste rešili nalogo, morate datoteko shraniti. Na moj elektronski naslov pošljite sporočilo, da ste nalogo končali. Ne pozabite priložiti datoteke UBE-ime in priimek. Nalogo pošljite najkasneje do petka, 15.5.2020. V primeru nejasnosti prav tako pošljite sporočilo z vprašanjem.

Veliko uspeha pri delu

Vaš učitelj

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost