Skoči na glavno vsebino

Učenci oddelkov NIS so združili gledališče, petje, ples in inštrumente v  predstavo!

Avtor: | 05.04.2019 | Nekategorizirano

Učenci oddelkov NIS radi gledališko, plesno in glasbeno ustvarjajo. V okviru interesnih dejavnosti  učenci pojejo, igrajo na Orffova glasbila, plešejo in gibalno ustvarjajo ter se preizkušajo v različnih načinih odrskega nastopanja.

V letošnjem šolskem letu so pri ustvarjanju predstave Nina ima doma tigra združili pesem, ples, igranje na inštrumente in gledališko nastopanje. Tako učenci spoznavajo različne gledališke tehnike, spoznavajo  vaje improvizacije,  retorike, razvijajo področje giba in raznolike načine odrskega nastopanja. Vaje potekajo na igriv in sproščen način, ki učencem omogoča razvijanje socialnih veščin in pozitivno vpliva na njihovo samopodobo.

Kaj se zgodi, ko iz živalskega vrta pobegne tiger? Deklica Nina spozna prav posebnega prijatelja, ki dokazuje, da je strah znotraj votel, okrog ga pa nič ni.

In kje so zaigrali? 20. 3. so se udeležili 10. republiškega srečanja gledaliških skupin OŠPP, v Zagorju ob Savi. Dan je bil gledališko obarvan, saj so poleg nastopanja spremljali še druge predstave. Že v naslednjem tednu pa so se 29. 3., v Domu Svobode predstavili učencem od 1. do 4. razredna naše šole. Gledalce so popeljali v domišljijski svet in poželi velik aplavz. To pa je nastopajočim dalo dodatno motivacijo za nove ustvarjalne podvige.

 

mentorici Rosana Jošt in Nives Dornik

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost