Skoči na glavno vsebino

Besedilne naloge (četrtek, 26. 3.)

Avtor: | 26.03.2020 | Nekategorizirano

Najprej preveri rešitve včerajšnjih nalog: Rešitve – decimalna števila

V zvezek reši spodnje naloge. Navodil ti ni potrebno prepisovati v zvezek. Izpiši si potrebne podatke in zapiši potek reševanja. Ne pozabi zapisati odgovora.

Spomni se na korake reševanja besedilnih nalog, ki ti bodo pri reševanju v pomoč.

  1. Ugotovi, koliko je v trgovini plačala Neža, ki je kupila izdelke z naslednjimi cenami: 1,24 €, 0,66 €, 2,70 €, 5,12 € in 2,50 €. Koliko so ji vrnili, če je plačala z bankovcem za 20 evrov?

2. Jure je kolesaril 4,5 ur. Kako dolgo pot je prevozil, če je vsako uro prevozil 12,7 km?

3. Deset prijateljev si je razdelilo 238,60 €, ki so jih dobili za obiranje jabolk. Od tega so že odšteli stroške prevoza. Koliko so zaslužili, če je moral vsak za prevoz do nasada plačati 3 €.

4. Markova družina je med počitnicami odšla na potovanje. Marko je skrbno zapisoval prevožene kilometre in si zapisoval stanje števca. Prvi dan je zapisal 312, 8 km, drugi dan 599,1 km, tretji dan 792,5 km in četrti dan 1101,1 km. Kaj lahko izračunaš iz danih podatkov?

5. Člani Turističnega društva Grič so se z avtobusom odpeljali na ekskurzijo v muzej.

a) Koliko evrov je za vstopnico v muzej plačal vsak od sedemindvajsetih udeležencev ekskurzije, če so si stroške razdelili enakomerno?

b) Cena avtobusnega prevoza za ekskurzijo je bila 418,50 €. Koliko evrov je plačal vsak od sedemindvajsetih udeležencev ekskurzije za vstopnico za muzej in za prevoz skupaj?

c) Cena avtobusnega prevoza za ekskurzijo je bila 418,50 €. Koliko bi za vstopnico za muzej in za prevoz skupaj plačal posamezen član Turističnega društva Grič, če bi se ekskurzije udeležilo 30 članov tega društva?

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost