Skoči na glavno vsebino

BOŽIČEK ZA EN DAN – ŽE SEDMO LETO

Avtor: | 23.12.2021 | Nekategorizirano

Tudi v šolskem letu 2021/2022 smo skupaj z učenci, njihovimi starši in delavci šole dokazali, kaj vse zmoremo. V dobrodelni akciji, ki v tem letu poteka že sedmič, smo skupaj izdelali kar 29 daril, saj je vsaka oddelčna skupnost pripravila svojega. Nekateri učenci so darilo oblikovali kar samostojno. Seveda pa so v akciji sodelovali tudi učitelji.  

V tem letu smo se povezali s Centrom za duševno zdravje odraslih v Trbovljah, ki so se na našo željo po sodelovanju takoj odzvali. Pripravili so nam anonimni seznam oseb, nam namignili njihove hobije, da smo imeli pri oblikovanju daril malce pomoči in akcija se je začela. 

V veselem decembru, v mesecu veselja, druženja in obdarovanja, lahko marsikdo občuti duševno stisko. Vzrok za stiske med prazniki je največkrat osamljenost. Ljudje, ki nimajo nikogar, s komer bi preživeli praznike, se počutijo še bolj osamljene in potrte. V prazničnem času se razlika med nekom, ki ima prijatelje, svojce ali nekoga, ki mu je blizu, in tistim, ki jih nima, postane še bolj očitna.  

Center za duševno zdravje Trbovlje je v projektu takoj prepoznal priložnost, ki bo njihovim uporabnikom omogočila občutke zadovoljstva, smisla in upanja. 

Mislimo, da nam je uspelo. Verjamemo, da bodo naša darila, vse lepe risbice, ki so jih učenci pripravili vsem, ki bodo prejeli naše darilo, narisali nasmeh na obraz in poskrbeli za magičnost, ki jo prinašajo praznični dnevi. 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost