Skoči na glavno vsebino

PETEK, 22. 5.: PREVERJANJE ZNANJA

Avtor: | 22.05.2020 | Nekategorizirano

Dragi učenci, pozdravljeni!

Danes bova zelo kratki. Prejšnjo uro ste dobili obvestilo o datumu preverjanja in ocenjevanja znanja pri slovenščini. Najbrž že vsi veste, da morate v času pouka na daljavo dobiti še eno oceno. Če si še kdo ni prebral včerajšnjih navodil, naj to NUJNO stori danes in naj nama odgovori.

 

PREVERJANJE ZNANJA

Za pisanje 2. pisne naloge boste morali dobro poznati Tavčarjev roman Visoška kronika. Upava, da ste še enkrat prebrali odlomke v DZ .

Danes boste svoje znanje preverili tako, da boste zapisali obnovo Visoške kronike.

Obnovo napišete z roko (ne natipkate) v črtast zvezek (ali list). Pazite, da bo vaš zapis čitljiv, da ga bova lahko prebrali.

Pri vsebini pa upoštevajte:

1.      V uvodu zapišite, o kateri družini pripoveduje kronika in opišite Polikarpa Khallana (kakšen oče in mož je bil, kaj je storil med vojno, kaj želi na smrtni postelji).

2.      V jedru na kratko opišite, kako pride Agata na Visoko, kakšen odnos je imela z bratoma, kaj se zgodi na plesu, kako poteka sojenje, kako se obnašata oba brata, na kaj obsodijo Agato.

3.      V zaključku pa opišite, kako poteka preizkus z vodo in kako se zgodba konča.

 

Obnove morate fotografirati in jih poslati najkasneje do ponedeljka. Pazite, da jih boste fotografirali tako, da jih bova lahko prebrali.

Želiva vam uspešno delo.

učiteljici Nataša in Marjana

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost