Skoči na glavno vsebino

Kuskus z zelenjavo

Avtor: | 26.05.2020 | Nekategorizirano

Lahka in hitro pripravljena jed, ki tekne v vročih dneh, ki bodo tik – tak tu. Lahko jo jemo samostojno, ali pa kot prilogo piščancu z žara ali pečenim rebrcam.

Sestavine:

200 g kuskusa
1 paprika
1 bučka
3 paradižniki ali 10 češnjevih paradižnikov
1  mlada čebula
2 korenčka
2 žlici olivnega olja – lahko vzamemo tudi navadno
 sol po okusu
Postopek:

Kuskus stresemo v skledico, ga malo posolimo in premešamo. Zavremo pol litra vode, ki jo vrelo prelijemo čez kuskus. Skledico pokrijemo in pustimo, da kuskus vpije vodo in se napne.

Papriko, paradižnike, bučko in mlado čebulico operemo in osušimo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na manjše kose. Bučko razpolovimo in razrežemo na četrtinke. Paradižnike razpolovimo, večje lahko razrežemo na manjše kose. Čebulico narežemo na kolobarje. Korenček ostrgamo, operemo, razpolovimo in narežemo na manjše koščke.

V večji ponvi segrejemo olje, na katerem približno sedem minut med mešanjem pražimo vso narezano zelenjavo. Po želji jo lahko pražimo tudi nekaj minut več, vendar je dobro, da zelenjava ostane čvrsta. V popraženo zelenjavo vmešamo kuskus, vse skupaj dobro premešamo in solimo po okusu. Vok odstavimo in v kuskus vmešamo (po želji) še neslane arašide ali sončnična ali bučna semena.

Kuskus takoj serviramo na krožnike. Zraven ponudimo skledo kumarične solate z jogurtom.

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost