Skoči na glavno vsebino

MAT3 – Ponovitev o piramidi

Avtor: | 26.03.2020 | Nekategorizirano

DOPOLNILNE URE Jure prinese domov domačo nalogo, jo vrže na mizo in reče: “Oče, nalogo boš moral napisati še enkrat, pa še na dopolnilne ure boš moral dvakrat tedensko po eno uro!” 

NAVODILO ZA DELO Učenje, kot ga trenutno opravljamo je za vas in za nas nekaj novega. Vsi skupaj se poleg pouka ukvarjamo še s tehnologijo. Da bo vam in nam delo lažje, vas prosimo, da vsaka navodila natančno preberete in se jih tudi dosledno držite, delo pa opravite vestno in odgovorno. Še posebej upoštevaj: -povezave odpiraj tako, da najprej pritisneš in držiš tipko CTRL, z miško pa klikneš na povezavo (tako se ti bo odprla povezava v novem oknu), -priponke, ki jih pošiljaš poimenuj s številko naloge, ter imenom in priimkom (npr. 2naloga-ivannarat ali 2MAT-ivannarat), -ankete, preko katerih sporočaš odgovore, odpri šele ko končaš z delom in boš lahko odgovoril na VSA vprašanja, -uporabi NA POMOČ, če česa ne razumeš oziroma ne znaš (NA POMOČ je googlov dokument, v katerega lahko istočasno piše več uporabnikov. Ko vpisuješ vprašanje klikni v prazen kvadratek, vpiši datum, ime in vprašanje, spodaj pa ti bomo zapisali odgovor. Shranjevanje ni potrebno.), -sporoči, če imaš kakršnokoli težavo. 

3. naloga

Lep pozdrav. Odpri REŠITVE nalog o površini in prostornini valja in natančno preglej ter popravi svoje rešitve (upam, da jih ni veliko). Če ti kaj ni razumljivo, sporoči NA POMOČ, učitelji pa ti bomo pomagali. Nato se loti današnje naloge

V tej uri boš v zvezek za matematiko naredil miselni vzorec o piramidah. Najprej si oglej VIDEOPOSNETEK O PIRAMIDAH. Nato začni z miselnim vzorcem. V miselnem vzorcu opiši naslednje pojme: definicija, opis, vrste piramid, mreža, skica 3-, 4- in 6- strane piramide, obrazci za površino in prostornino…  Pomagaj si z delovnim zvezkom 4.del od strani 95 dalje ali i-učbenikom.

Miselni vzorec slikaj ali skeniraj in ga po elektronski pošti pošlji učitelju (sliki oz. pdf datoteki daj ime 2naloga_imepriimek) tako kot si to storil pri prvi nalogi. Če elektronskega naslova še nimaš poglej navodila.

Učitelji matematike

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost