Skoči na glavno vsebino

Urh odličen med deklamatorji

Avtor: | 23.05.2022 | Nekategorizirano

Tudi letos smo se udeležili ŽUPANČIČEVE FRULICE – festivala, ki poteka že 32. leto. Med PET NAJBOLJŠIH DEKLAMATORJEV se je uvrstil šestošolec URH PERTINAČ BAŠ.

V videu si lahko ogledate posnetek zaključne prireditve Župančičeve frulice 2022, 32. srečanja mladih pesnikov, deklamatorjev in pripovedovalcev. Prireditev je potekala v Kulturnem domu Črnomelj in sta jo sofinancirala Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije ter Občina Črnomelj.

Letos je sodelovalo je 115 deklamatorjev iz 30 slovenskih osnovnih šol. Strokovna komisija je na podlagi ogleda naredila širši izbor najboljših in izbrala  48 deklamatorjev.

Na treh predizborih v živo, ki so potekali 19. in 20. 5. 2022 na osnovnih šolah Toneta Čufarja Maribor, lg in Ob Rinži Kočevje, so se predstavili vsi izbrani deklamatorji.

V predizbor sta se iz naše šole uvrstila šestošolca Vid Lamovšek in Urh Pertinač Baš.

Nastope je ocenjevala strokovna komisija za izbor najboljšega deklamatorja Župančpiceve frulice

2022 v sestavi:

o Tomaž Gubenšek, gledališki igralec in profesor za govor na AGRFT, predsednik komisije,

o Sara Horžen, radijska voditeljica, performerka in producentka in

o Žiga Bratoš, radijski novinar in likovni andragog.

POVZETEK S PREDIZBOROV PREDSEDNIKA KOMISIJE TOMAŽA GUBENŠKA:

“Strokovna komisija Župančičeve frulice 2022 je v Mariboru, na lgu in v Kočevju poslušala 48 deklamatork in deklamatorjev ter 6 pripovedovalk in pripovedovalcev, ki so se na izbore uvrstili po ogledu video posnetkov. Žirija prepoznava kakovost nastopajočih, saj so poezijo Davida Bedrača predstavili samozavestno in prepričljivo, z občutkom do vsebine in priprave govornega materiala. Komisija izpostavlja domišljijo in oseben odnos, ki so ga pokazali nastopajoči, skozi razmislek in razumevanje besedil so zgradili intimne in iskrene interpretacije. Prav tako pa so komisijo finalistke in finalisti prepričali z interpretacijo, ki spodbuja vizualizacijo govornega materiala, z ustvarjanjem dramaturškega loka, ki občinstvo drži v napetosti od začetka do konca, ter neposredno komunikacijo, pri kateri so interpretke in interpreti vseskozi ostali zvesti sebi.”

NAJBOLJŠI DEKLAMATORJI – IZBRANI FINALISTI ŽUPANČIČEVE FRULICE 2022 (po naključnem vrstnem redu) so:

  1. Zoja Kogovšek, OŠ Log – Dragomer
  2. Matjaž Jordan, OŠ Škofljica
  3. Urh Pertinač Baš, OŠ Tončke Čeč Trbovlje
  4. Nik Škabar, OŠ Metlika
  5. Ajda Bremec, OŠ Mirana Jarca Črnomelj

ČESTITAMO, URH!

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost