Skoči na glavno vsebino

Migi-migi energijske bombice in ploščice

Avtor: | 07.04.2018 | Dogodki

Letošnje šolsko leto je zelo nenavadno. Vsi, ampak res prav vsi prazniki “padejo” na delovne dni. In kaj se je zgodilo? Namesto 190 šolskih dni jih je v šol. letu 2017/2018 samo 189. In tako  je Ministrstvo za izobraževanje na podlagi šolskega koledarja v začetku leta določilo, da je 7. april delovna sobota. In učenci naše šole so se skupaj z učitelji odločili, da bomo proslavili dan šole z miganjem in gibanjem. K razmigavanju so učenci povabili tudi starše.

Pri športnih naporih pa seveda potrebujemo energijo v obliki okusnih prigrizkov.

Ker ima OŠ Tončke Čeč tako spretne učenke, da 1-2-3 pričarajo nadvse okusne energijske ploščice in bombice, so bili starši tako navdušeni, da so prosili za recepte. Recepti so tukaj, morate pa vedeti, da bo okus vaših izdelkov mogoče majčkeno drugačen. Zakaj? Zato, ker so naša dekleta Anteja, Edona, Ejona in Lucija vložile v svoje delo toliko ljubezni, zavzetosti in navdušenja, da je to našim energijskim izdelkom dalo prav poseben, žlahten okus. No, pa dovolj leporečenja – tule so recepti:

Potrebujemo kokosovo moko, sezamova semena, najrazličnejše oreščke (arašide – nesoljene, orehe, lešnike, indijske oreščke, mandlje), suhe marelice, suhe slive, datlji, čokoladne koščke, kokosovo maščobo (po želji), med, akacijev sirup (po želji), maslo, cimet, sončnična semena, ovsene kosmiče. Vse sestavine zmeljemo (datlje narežemo na čim manjše koščke, ker se zelo neradi meljejo oziroma se sploh ne), potem pa se igramo – mešamo najrazličnejše sestavine in okrasimo na različne načine. Če boste delali ploščice, je dobro, če jih pred rezanjem daste v zmrzovalnik za deset minut, da se masa tako strdi, da jo lahko režete.

Če ne pojeste vsega naenkrat (kar se vam bo zagotovo zgodilo, ker je masa, katerakoli, zelo nasitna – konec koncev so to le energijski prigrizki), ostanke hranite v hladilniku, v dobro zaprti škatli. Med koščke dajte peki papir, da se vam ne zlepijo skupaj.

DOBER TEK!

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost