Skoči na glavno vsebino

PREDSTAVITEV KNJIGE JUNAK – O ŽIVLJENJU V ČASU GENERALA RUDOLFA MAISTRA

Avtor: | 20.04.2023 | Nekategorizirano

Včeraj nam je svoj prvi zgodovinski roman predstavil mladi pisatelj Andraž Babšek iz Preske pri Medvodah. 16-letni dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana je avtor zgodovinskega romana Junak, ki temelji na resničnih zgodovinskih dogodkih v času velike vojne in po njej – na dogodkih iz časa generala Rudolfa Maistra.

Roman je prejel prvo nagrado na natečaju založbe Kulturni center Maribor v letu 2021, izšel pa je leta 2022. Andraž zase pravi, da je kulturnik, saj se poleg literarnega ustvarjanja posveča tudi glasbeni umetnosti. Je pianist, skladatelj in zborovodja. Od leta 2022 vodi mešani pevski zbor Jakoba Aljaža iz Medvod.

Pogovor o nastajanju pisateljevega romana je odlično vodil sedmošolec Urh Pertinač Baš, ki so ga naši gostje še posebej pohvalili.

 

Z obiskom so nas počastili tudi predstavniki društev generala Maistra: predsednik in praporščak Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor ter predsednik in članica društva generala Maistra Zasavje. Gospod Arih je poudaril, da je ozaveščanje ljudi o prelomnih dogodkih v naši zgodovini pot, ki pelje v strpno in bolj optimistično prihodnost nas vseh, ki živimo v samostojni državi Sloveniji. 

Učenci, ki so se udeležili medgeneracijskega srečanja z mladim pisateljem in predstavniki društev generala Maistra, so bili impresionirani nad tem, čemu vse njihov vrstnik (po letih) namenja svoj prosti čas.

 

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost