Skoči na glavno vsebino

TEDEN STRPNOSTI IN PRIJATELJSTVA

Avtor: | 16.11.2018 | Nekategorizirano

V tednu od 12. do 16. novembra 2018 so bile na naši šoli organizirane različne aktivnosti, ki so se dopolnjevale in osveščale o pomembnosti strpnosti v vsakdanjem življenju ter preprečevanju medvrstniškega nasilja.

V ponedeljek smo nosili različni nogavici in na ta način spodbujali strpnost do drugačnosti.

To, da smo strpni pomeni, da smo potrpežljivi, umirjeni do soljudi, ki so drugačni v mišljenju, videzu, veri, običajih ... Saj smo tudi mi sami vedno drugačni, ker smo edinstveni in že s tem drugačni od drugih.

Od torka in vse do petka je bil na šolskem hodniku, pri vhodu v šolo, nabiralnik v katerega smo vsi lahko anonimno prispevali svoja ubesedena občutja na temi: Srce mi od sreče poskoči, ko … in  Najbolj se prestrašim, ko …

V sredo so se lahko učenci od 5. do 9. razreda v šolski knjižnici pogovarjali o knjigi Čudo in debatirali o problematiki nestrpnosti in medvrstniškemu nasilju.

Za učence od 1. do 4. razreda je v četrtek šolska knjižničarka predstavila zgodbo Pegasta jagoda in nasilnež z žogo. Z učenci so se pogovarjali o drugačnosti in strpnosti, o sreči in strahovih.

Danes pa so se že ob 7.15 v šolski knjižnici zbrali predstavniki zdrave šole od 6. do 9. razreda. Skupaj so pregledali vsebino nabiralnika in se pogovarjali na temo strpnosti in prijateljstva.

Vse ugotovitve, do katerih so prišli v šolski knjižnici, so predstavniki kasneje predstavili na uri oddelčne skupnosti.

Fotografije o tednu prijateljstva in strpnosti na naši šoli si lahko ogledate v videu na tej povezavi: https://youtu.be/7rQfRbKCCfA

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost