Skoči na glavno vsebino

TONČKIN KUOLM FEST NA OŠ TONČKE ČEČ PRIVABIL MNOŽICO TRBOVELJČANOV

Avtor: | 18.12.2019 | Dogodki

Perkmandeljc je včeraj, 17. 12. 2019, točno ob 17. uri skupaj s trbousko pljahmusko otvoril Tončkin kuolm fest. Na šolskem dvorišču se je zbrala množica Trboveljčanov, ki je v šolo vstopila skozi Tončkin rov. Vodiči oziroma učitelji so obiskovalce v skupinah vodili po različnih delavnicah. V kinu so si lahko ogledali film, ki so ga posneli učenci, ko so raziskovali stare rudniške rove v našem mestu. V društv´nm domu in tanc pl´cu so skupaj z učenci lahko zaplesali,  v špilarijah so se poigrali in preizkusili svoje znanje, peli so lahko v učilnici, ki smo jo poimenovali Ofiraje. V štrcunah in na pl´cu pa je bila največja gužva, saj so štanti ponujali različne izdelke učencev za prostovoljne prispevke. Seveda ni manjkala tudi kantina, kjer so kmečke žene kuhale muočnk in  pekle funštrc.

Po ogledu vseh delavnic pa je  Perkmandeljc s svojimi trobentači oznanil, da se  v šolski telovadnici začenja anduht. V programu so  sodelovali plesalci, Orffov instrumentarij, oba šolska pevska zbora in vokalna skupina Tonika, ki jo sestavljajo učiteljice šole. Prireditev pa smo zaključili s harmoniko in polko.

Ravnateljica šole je v svojem govoru povedala, da ni imela problemov s tem, kdu bo kej delu, kdu bo pršu na nohšiht in kdu bo ibru, saj so v pripravah na festival sodelovali tako učenci kot tudi njihovi učitelji ter bili po izjavah obiskovalcev zelo uspešni.

 

Za tiste, ki imate plauga, pa smo pripravili utrinke s Tončkinega kuolm festa.

 

 

 

 

 

 

Tekmovanja

  • Ni tekmovanj

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Turizmu pomaga lastna glava - raziskovalna naloga

Dostopnost